ПРОГЛАС СРПСКОГ СЛАВЈАНСКОГ САБОРЈА

Свако ко је славјанског духа и крви, као и они који то нису, а желе градити свет на ступовима правих вредности и дугорочне добробити, нека нам приђе и сабере се у Славјанском Саборју!

Повезати разбијене славјанске народе у свим важним областима живљења као што су вера, култура, уметност, наука, привреда, спорт и многе друге је наша суштинска тежња.

Побуда која нас је водила ка овој замисли није само остварење опште добробити за Славјане, већ и добробити за све остале народе. Данашња слика света је, благо речено, чемерна и тужна, штавише страхотрепетна, толико да је доведена у питање његова будућност. У последњих шест векова једна скупина народа, коју данас зовемо западни свет, била је на кормилу цивилизације. Учинак њиховог управљања светом је очигледно срозавање правих вредности, то јест духовности и свести човека, као и уништење Богом нам дате планете Земље, разузданом и похлепом створеном технологијом, чији је једини смисао остварити материјалну корист без икаква обзира и насилно владати другим народима.

Дошао је час да вођство преузме нека друга скупина народа и избави цивилизацију од јасно видљиве могућности за пропаст. Сматрамо да су то славјански народи, посебно Руси као највеће славјанско племе, па и ми Срби, као и остали славјански народи, при том не потцењујући улогу оних народа који нису славјанског рода, а нису имали прилике да буду на челу изградње света.

Гледано са ужег становишта сматрамо да је, поред реченог, за нас Србе једини излаз из овог беспомоћног и срамног стања повезивање са осталим славјанским народима, посебно руским.

Удружење Српског Славјанског Саборја је неполитичко и непрофитабилно удружење. Улазак у чланство удружења подразумева искрену преданост горе поменутим циљевима и деловањима, а све по начелу добровољности и лично одређених могућности.

У Београду, 5. јун 2005. г.

05072Драган Ђинђић Станковић, вожд Српског Славјанског Саборја